Czwartek, 10 wrzesień 2015, 18:50
Cytat:A czy nie jest tak że właśnie te naturalne co seria to pachną inaczej nawet od tego samego dostawcy?
Może tak być, aczkolwiek przede wszystkim składniki naturalne różnią się między producentami czy regionami, z których pochodzą. Składniki naturalne, wiadomo, są niekontrolowanymi mieszaninami związków wytworzonych przez naturę, z kolei składniki z laboratorium to albo jeden związek chemiczny (np. jakiś aldehyd), albo grupa związków, które powstają pod ścisłą analityczną kontrolą w takich samych proporcjach i zawsze pachną tak samo.
Cytat:Już nie raz przewijało się w wiadomościach że np Aventus z roku x lub z konkretnym numerem seryjnym jest bardziej owocowy od poprzednich i następnych wersji (chociaż nie wiem ile w nim naturalnych składników).
Aventus posiada szkielet z molekuł, ma również dodatek składników naturalnych, chociaż akurat ananas, o którym często się pisze, jest z mieszaniny molekuł. Co do różnic, musielibyśmy gdybać, może być tak jak sugerujesz.
Cytat:I nasuwa się drugie pytanie czy chemiczne składniki nawet od jednego dostawcy moga się różnić czy nie ma takiej możliwości?
Od tego samego dostawcy nie będą się różnić. Od innych dostawców mogą się różnić (tylko akordy lub składniki zawierające mieszaninę co najmniej dwóch związków chemicznych), ale na tyle, że tylko wytrenowany nos poczuje różnicę wąchając czysty składnik, w gotowej mieszaninie zapachowej nie odnajdziesz różnic. Naturalne składniki różnią się między sobą dużo dużo wyraźniej.