Akurat preparaty tych firm z USA typu Swanson czy Jarrow można kupić też w aptekach stacjonarnych i w sklepach zielarskich.
https://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?search=SwansonZresztą mam gdzieś co kto o tym myśli, piszę tylko o swoich doświadczeniach i sprawdzonych metodach. Sprawdzam produkt zanim go kupię, akurat te marki nie wzięły się z dupy.
Zresztą podobną praktykę stosują koncerny farmaceutyczne z lekami, badania często tworzone są na zamówienie, szkodliwość leków często jest zatajania, lek ma przede wszystkim przynosić zyski a nie leczyć. Ja raczej wolę sklepy zielarskie niż apteki.
Ostatnio też dyskredytuje się choćby zdrowotne właściwości oleju kokosowego. Amerykańscy naukowcy na podstawie najnowszych "badań" stwierdzili że olej kokosowy jest jednak niezdrowy. Chemiczne kosmetyki i leki gorzej się zaczęły sprzedawać na fali popularności oleju kokosowego, więc trzeba przekonać ludzi że to zrujnuje im zdrowie.
A co do Masveri polecił mi go kuzyn. Sprawdziłem i jest ok, a czy powstrzyma wypadanie włosów to nie wiem, bo żaden szampon nie robi takich cudów, chyba że będziemy z pianą chodzić na łbie cały dzień. Poza tym kosmetyki mają też coś takiego jak spis składników, wystarczy go przeanalizować.
No i podkreślam jeszcze raz, że ja nie używam go w celu powstrzymania wypadania włosów, składniki aktywne szamponu są za krótko na skórze głowy by mogły skutecznie i trwałe powstrzymać problem. Po prostu jest przyjemny w stosowaniu, włosy się nie przetłuszczają tak szybko i likwiduje łupież i tyle. A że zawiera palmę sabałową to miły dodatek. Palma jest szczególnie skuteczna w kosmetykach wcierana w skórę. Szampony i tak zmieniam średnio co 2 miesiące.
Jakby nie patrzeć włosy mi nie wypadają.
I jeszcze raz, żadnego marketingu szeptanego czy promowania konkretnych produktów nie uprawiam.
Podałem tylko przykłady, że jak już kupować palmę to ze standaryzacją na tłuszcze, bo większość preparatów to ściema. Równie dobrze można kupić prostatan z polskiego Olimpu, też ma standaryzację na kwasy tłuszczowe. Od wielu lat wiadomo że palma sabałowa w pewnym stopniu może być zastępstwem na finasteryd.
https://www.doz.pl/apteka/p6534-Olimp_P ... lki_60_szt.