Cześć
Mam
17 lat i zaczynam dopiero swoją przygodę z perfumami ( były by to moje pierwsze "prawdziwe perfumy"). Szukam perfum
na codzień, w których chodził bym codziennie do szkoły, które były by dobre na każdą porę roku, na dzień i na wieczór ( chociaż szkoła jest głównie w dzień

). Powinny one kosztować
nie więcej niż 150 zł za 75-100 ml ( na takich stronach jak i-perfumy, bo w perfumerii są o wiele droższe). Najlepiej żeby to były perfumy dostępne w douglasie, sephorze ( poszedł bym, powąchał a gdyby mi się zapach spodobał to bym zamówił na internecie). Zamówiłem sobie próbki perfum które są polecane dla nastolatków, które są polecane jak na tę cenę, ale żaden z tych zapachów mnie specjalnie nie zauroczył. Testowałem:
( od razu mówię że kompletnie nie znam się na opisywaniu zapachów więc wybaczcie mi takie opisy

)
Versace eau fraiche - ciekawy, świeży ( może nawet za bardzo), na lato fajny ale na cały rok jakoś się w nim nie widzę
Versace pour homme - podoba mi się tylko że kojarzy mi się bardziej z eleganckim ubiorem niż takim codziennym chodzeniem do szkoły. ( jeden z najlepszych które testowałem)
Mont blanc individuel - to nie zapach dla mnie ( między innymi nie odpowiada mi to że troszkę zbyt słodki)
Mont blanc legend intense - po pierwszym teście bardzo mi się spodobał ale za drugim razem jakoś mnie odrzucił
Mont blanc starwalker - fajny, świeży, tylko że jakoś słabo go czuć
Rochas man - zbyt słodki
Dolce&Gabbana the one - podobał mi się tylko że za drogi i troszeczkę zbyt "dorosły"
Moschino uomo? - moim zdaniem zapach dla osób 30+
Azzaro chrome - wąchałem go w perfumerii, wydawał mi się fajny
Bvulgari aqva amara - troszkę zbyt gorzki i zbyt pomarańczowy, ale ogólnie nie jest zły
Salvatore Ferragamo F pour homme - raczej to nie to czego szukam
Perry ellis 360 red - fajny ale podobno bardziej sportowy?
Nautica voyage - fajny ale raczej na lato niż na cały rok, do tego troszkę syntetyczny - jednak jak na swoją cenę można jej darować
Burberry London for men - bardzo fajny tylko tak jak z vph - wydaje mi się zbyt "elegancki" a do tego czy nadawał by się na lato, a nie tylko jesień/zima?
Z tych wszystkich zapachów podobały mi się najbardziej te : (ale jak napisałem miały jakieś wady, to jeszcze nie to czego szukam)
*
Azzaro chrome*
Dolce&Gabbana the one*
Mont blanc Starwalker*
Perry ellis 360 red*
Versace pour homme *
Nautica Voyage*
Burberry London for menGdybym miał określić czego szukam to określił bym to jako coś świeżego w stylu Chrome, Voyage, Starwalera, Versace pour homme ( chociarz spodobał mi się też London co mnie zdziwiło)
Co byście polecili?