kamolskee napisał(a):To dziwne.. honoris, ale widocznie Twoje oczy zle reaguja na biofinity, moze masz problem z bc? ja obecnie mam oasys i juz po kilku dniach wieczorami odczuwam lekki dyskomfort, chociaz teraz czyszcze soczewki mechanicznie.
BC jest idealne. Materiał, w tym rzecz. W Oasys wieczorem trochę mgli, ale nie uwierają mnie nawet po 3 tygodniach.
Apropos BC to powiem wam jeszcze anegdotę - byłem niedawno w sklepie z soczewkami i kupując spytałem ekspedientkę, jakie nosi soczewki, bo widzę, że ma. Powiedziała, że Oasys. Pytałem, czy próbowała TruEye i co o nich sądzi. Powiedziała, że nosiła różne soczewki i właściwie zawsze jest pasowały, a te jej nie pasowały i źle się w nich czuła. Pytam, dlaczego. Ona na to, że dlatego, że mają niestandardowe BC. Ja mówię, jak to?! Ona na to, że standardowe wartości BC to 8,4 i 8,6, a wszystkie inne to niestandardowe. I w 8,4 jest jej ok, w 8,6 też jest jej ok, niezależnie od modelu soczewek. A w TruEye się źle czuła ze względu na niestandardowe BC 8,5

Nawet nie próbowałem jej tłumaczyć, co to jest to mistyczne BC. Co za idiotka, co ona w ogóle robiła w sklepie z soczewkami?