Zapaszek88 napisał(a):rozumiem

tak pytam z ciekawości , mega mnie to ciekawi mianowicie piana na twarzy i golarka elektryczna

Na golenie pod prysznicem chyba bym się nie odważył

To znaczy ja mam stary topowy model ES-LA93-K i można ją używać nawet pod prysznicem, ale no właśnie ale

Najszybsze golenie jakie uzyskuje to na sucho, ponieważ parę razy przejadę po twarzy i jest jakbym żyletką pod włos to robił tylko bez jakichkolwiek podrażnień. Trzeba uważać przy folii i nie dociskać jej do twarzy, jak jest dobra i ostra to goli elegancko ledwo ślizgając się po niej, a przy dociskaniu mogą wystąpić zaczerwienienia i inne podrażnienia. Wracając do golenia na mokro, przede wszystkim należy rozprowadzić idealnie cienką warstwę pianki, bo inaczej będzie więcej zabawy w przegrzebywaniu się przez nią niż z goleniem. Ogólnie na plus to że jest lepszy poślizg, więc jak ktoś ma skórę że maszynka stawia opór przy przesuwaniu to też pozbędzie się podrażnień. Natomiast reszta spraw na minus, przede wszystkim wydłuża czas golenia, co sprawia że równie dobrze mogę się golić gillette za 50zł, inna sprawa trzeba maszynkę opłukać po każdym goleniu, a jak jest mokra to lepiej jej nie zostawiać w miejscu tylko osobno folię i golarkę żeby ociekła i się osuszyła, ewentualnie jak ktoś ma to na stację myjącą (rzadko z niej korzystam). Na ostatek zostawiłem golenie pod prysznicem, czyli kompletną stratę czasu

Stoję pod nim, woda się na mnie leje, staram się golić bez lustra, owszem przyjemnie jest ale robiłem to dwa razy przez dwa lata i na trzeci szybko się nie zapowiada.