Sobota, 26 sierpień 2017, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Niedziela, 17 styczeń 2021, 16:29 przez pblonski.)
![[Obrazek: 375x500.44232.jpg]](https://fimgs.net/images/perfume/375x500.44232.jpg)
Valentino Uomo Acqua marki Valentino to skórzane perfumy dla mężczyzn. Są to nowe perfumy, Valentino Uomo Acqua został wydany w 2017 roku. Nutami głowy są mandarynka i pomidor; nutami serca są szałwia i paczula; nutami bazy są skóra i irys.
Nie spodziewałem się że to napiszę, ale to najlepszy dla mnie zapach z linii Uomo. Jako pierwszy wreszcie przypomina mi coś ze stajni Diora - a mianowicie nieprodukowany już Dior Homme Cologne (2007).
Otwiera się dość ziołowo i ogólnie zielono. Podobnie jak w Loewe 7 Sport, czuję tu liście pomidora - zresztą miąższ pomidora w ogóle słabo dla mnie pachnie. Nie trwa to długo, przechodzi w puder i zapach skórzanych rękawiczek z prawdziwej skóry (przy czym nie jest to zapach mocnej, grubej skóry, jak np. w Knize Ten - tylko delikatnej, cieniutkiej skórki).
Złote myśli użytkownika nowy48:
"Jeszcze nie wachali a już oceniają ma pdst składu. . flakon nawiązuje nieco do tego co już dior wypuszcza."
"Gdyby tak przyrównać to acqua di Parma oud z tym ze pozbawiona tytułowego składnika."
"Jeszcze nie wachali a już oceniają ma pdst składu. . flakon nawiązuje nieco do tego co już dior wypuszcza."
"Gdyby tak przyrównać to acqua di Parma oud z tym ze pozbawiona tytułowego składnika."