Sobota, 1 lipiec 2017, 23:02
Maison Incens - Figue Aoudii
rok wydania: 2014
twórca: Jean-Claude Gigodot
n.g.: bergamotka i pomarańcza
n.s.: figa, ylang-ylang, fiołek, irys, skóra i cedr
n.b.: agar (oud), drzewo sandałowe, ambra i piżmo
Strona producenta podaje jeszcze w bazie nuty animalne, na które składają się piżmo, cywet i katoreum
![[Obrazek: nd.28493.jpg]](https://fimgs.net/images/perfume/nd.28493.jpg)
Spis nut bazy obiecywał sporo.
Niestety, wiele z nich występuje tu raczej w homeopatycznych ilościach...
Figue Aoudii to trochę zielono i słodko pachnący owoc figi podanej na jeszcze bardziej słodkim, gęstym i kremowym kwiatowym sosie. Unisex ze zdecydowanym przechyłem na damską stronę. To bogactwo nut w bazie jest mylące - w zasadzie żadna z tych nut nie wybija się na pierwszy plan, nie potrafię ich wyodrębnić, choć nie wykluczam, że tam są - ta lekko cielesna kremowa słodycz nie bierze się tu przecież z niczego.
Mnie te perfumy nie zachwyciły, pewnie panie bardziej je docenią.
Projekcja z początku bardzo donośna, później mniejsza, ale nadal zauważalna, trwałość 12h.
ocena: 4/6
rok wydania: 2014
twórca: Jean-Claude Gigodot
n.g.: bergamotka i pomarańcza
n.s.: figa, ylang-ylang, fiołek, irys, skóra i cedr
n.b.: agar (oud), drzewo sandałowe, ambra i piżmo
Strona producenta podaje jeszcze w bazie nuty animalne, na które składają się piżmo, cywet i katoreum
![[Obrazek: nd.28493.jpg]](https://fimgs.net/images/perfume/nd.28493.jpg)
Spis nut bazy obiecywał sporo.

Figue Aoudii to trochę zielono i słodko pachnący owoc figi podanej na jeszcze bardziej słodkim, gęstym i kremowym kwiatowym sosie. Unisex ze zdecydowanym przechyłem na damską stronę. To bogactwo nut w bazie jest mylące - w zasadzie żadna z tych nut nie wybija się na pierwszy plan, nie potrafię ich wyodrębnić, choć nie wykluczam, że tam są - ta lekko cielesna kremowa słodycz nie bierze się tu przecież z niczego.
Mnie te perfumy nie zachwyciły, pewnie panie bardziej je docenią.
Projekcja z początku bardzo donośna, później mniejsza, ale nadal zauważalna, trwałość 12h.
ocena: 4/6