Czwartek, 24 listopad 2016, 20:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Środa, 16 grudzień 2020, 11:47 przez Machiavelli.)
Leder 6 / Fetish to kompozycja z 2015 roku, autorstwa Véronique Nyberg przygotowana na zlecenie domu J.F. Schwarzlose Berlin. Poniżej przedstawiam wykaz nut (z Fragry):
Głowa: osmantus, skóra, szafran
Serce: mleko, wanilia
Baza: kadzidło, styraks
![[Obrazek: nd.32294.jpg]](https://fimgs.net/images/perfume/nd.32294.jpg)
Mam go tylko na blotterze, dlatego nie będę pisał jakiejś szczegółowej recenzji. Ale napiszę tylko, że to co jest na blotterze zwala mnie z nóg. Z początku wydawał się mało obiecujący, zbyt słodki. Ale jak doszło do bazy, tak zmieniłem zdanie o 180 stopni. Wciąż jest słodko, ale zrobiło się ciężko, poważnie, nieco magicznie. Ciężko powiedzieć, aby to był zapach retro, ale dla mnie to taka współczesna interpretacja retro zapachu - wącham i widzę Amerykę lat 20-tych, ale na ekranie współczesnego filmu. Bezkompromisowy, imho bardzo męski. Coś cudownego, przy najbliższej okazji wracam do perfumerii po próbkę i zabieram się za dokładne testy. Oceniając z papierka dałbym mocne pięć, a może nawet pomyślałbym nad szóstką.
Ktoś tu podziela mój zachwyt?
Głowa: osmantus, skóra, szafran
Serce: mleko, wanilia
Baza: kadzidło, styraks
![[Obrazek: nd.32294.jpg]](https://fimgs.net/images/perfume/nd.32294.jpg)
Mam go tylko na blotterze, dlatego nie będę pisał jakiejś szczegółowej recenzji. Ale napiszę tylko, że to co jest na blotterze zwala mnie z nóg. Z początku wydawał się mało obiecujący, zbyt słodki. Ale jak doszło do bazy, tak zmieniłem zdanie o 180 stopni. Wciąż jest słodko, ale zrobiło się ciężko, poważnie, nieco magicznie. Ciężko powiedzieć, aby to był zapach retro, ale dla mnie to taka współczesna interpretacja retro zapachu - wącham i widzę Amerykę lat 20-tych, ale na ekranie współczesnego filmu. Bezkompromisowy, imho bardzo męski. Coś cudownego, przy najbliższej okazji wracam do perfumerii po próbkę i zabieram się za dokładne testy. Oceniając z papierka dałbym mocne pięć, a może nawet pomyślałbym nad szóstką.

Ktoś tu podziela mój zachwyt?

„Elegancja jest niemożliwa bez perfum. To skryte, niezapomniane, ostateczne akcesoria.” - Gabrielle Coco Chanel