Sobota, 21 maj 2016, 16:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Czwartek, 24 grudzień 2020, 14:57 przez pblonski.)
![[Obrazek: 375x500.37995.jpg]](https://fimgs.net/mdimg/perfume/375x500.37995.jpg)
Nuty głowy: grejpfrut, cytrusy, nuty morskie
Nuty serca: mirt, nieśmiertelnik
Nuty bazy: sandałowiec, egzotyczne drzewa, piżmo, ambra
Właśnie oddałem jeden strzał w nadgarstek. Zapach wspaniale projektuje a mimo to pozostaje delikatny, nienarzucający się, uniseksowy. W otwarciu cytrusowa sałatka owocowa podana z szampanem w pokoju pełnym kwiatów. Niezwykle pogodny pierwszy kwadrans, pachnący szeroko, orzeźwiająco, niemal czuję jak ożywczo łaskocze mi mózg. Jest czysto, urodziwie, efemerycznie. Na tę chwilę nie mogę powiedzieć, by było męsko, chyba że w bardzo ulotnym, dalekowschodnim wydaniu. Ciekaw jestem, jak się będzie rozwijał.
Edit po ~2h: Zrobiło się dostojniej, na brzegach zapachu unosi się odległa sugestia szypru, co przypisuję - być może niesłusznie - lepszemu wybrzmieniu mirtu. Zapach w tym momencie cechuje dobra projekcja. Mógłbym założyć go do zestawu koordynowanego z białą jednorzędową marynarką w kratę windowpane, szarymi chinosami, niebieskiego grenadynowego krawata i burgundowych tassel loafersów.