Poniedziałek, 23 luty 2015, 17:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Poniedziałek, 4 styczeń 2021, 19:13 przez pblonski.)
![[Obrazek: nd.29733.jpg]](http://fimgs.net/images/perfume/nd.29733.jpg)
Gentlemen Only Casual Chic marki Givenchy to drzewno - przyprawowe perfumy dla mężczyzn. Są to nowe perfumy, Gentlemen Only Casual Chic został wydany w 2015 roku. Nutami głowy są jałowiec, imbir i kardamon; nutami serca są brzoza i cedr; nutami bazy są drzewo sandałowe i ambroksan.
Nosi się... Ciężko. Na plus jest fajnie zaznaczony imbir przepleciony innymi przyprawami. No i tyle byłoby dobrego. Bo właściwie Casual Chic to ubogi krewny Dior Homme Sport - ja go tak odbieram. Na 100% molekuł jest więcej i jestem prawie pewien, że wśród nich jest ISO E Super, i, jak mi się zdaje, także cashmeran. Przynajmniej są szczerzy i nie kryją się z ambroksanem, choć, przyznam szczerze, ja akordu ambrowego tutaj nie czuję.
Tak szczerze mówiąc, na lato wolałbym chyba zwykłe Gentlemen Only niż Casual Chic...
Poproszę o ankietę. Jednakże moja ocena znajdzie się w niej nieprędko...
Złote myśli użytkownika nowy48:
"Jeszcze nie wachali a już oceniają ma pdst składu. . flakon nawiązuje nieco do tego co już dior wypuszcza."
"Gdyby tak przyrównać to acqua di Parma oud z tym ze pozbawiona tytułowego składnika."
"Jeszcze nie wachali a już oceniają ma pdst składu. . flakon nawiązuje nieco do tego co już dior wypuszcza."
"Gdyby tak przyrównać to acqua di Parma oud z tym ze pozbawiona tytułowego składnika."