Czwartek, 2 październik 2014, 12:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Środa, 13 styczeń 2021, 07:33 przez pblonski.)
![[Obrazek: 375x500.2961.jpg]](https://fimgs.net/mdimg/perfume/375x500.2961.jpg)
Nuty zapachowe
Nuty głowy: bergamota, anyż, rozmaryn, bazylia, lawenda, bazylia, kolendra.
Nuty serca: goździk, szałwia, geranium.
Baza: piżmo, ambra, skóra, drewno sandałowe, mech dębowy, fasola tonka, cedr.
Grigioperla marki La Perla, za fragrantica jest to typ: orientalny-fougere, wszedł mna rynek w 1991 roku.
Moim zdaniem zapach ma 3 cechy:
trąci mydełkiem,
jest z typu zapachów o typowo prawdziwie męskim akcencie, mimo, że nie jest ciężki bardzo ciężki
oraz jest bardzo "ciemny", taki prawdziwie Noir
Ta jego ostatnia cecha, czyli jego ciemna/mroczna strona, jest dla mnie wielkim zaskoczeniem i czymś z czym nie miałem okazji się zapoznać do tej pory. W nucie bazy jest bardzo ciemny, samczy i ma coś dla czego warto i chce się wracać. I nie mam pojęcia co to jest, ani jak autor zapachu to zrobił. Jestem mocno zaintrygowany osobą, która stworzyła ten zapach. Nigdzie nie znalazłem któż to taki. Zapach mimo swojej prostoty, bo trąci nieco tanią wodą kolońską, jest okrutnie ciemny w swym sercu. Dla mnie to takie dość pieprzne mydełko - takie mam skojarzenia. Mam nadzieję, że nie jestem jedyną osobą znającą ten zapach, który warto by poznać. Zachęcam do dyskusji i dzielenia się wrażeniami.