Piątek, 2 wrzesień 2011, 12:42
Dziś pierwszy raz użyty globalnie,
początek wydaje się być babciny,
zobaczymy co się wydarzy ...
początek wydaje się być babciny,
zobaczymy co się wydarzy ...

![[Obrazek: 375x500.1142.jpg]](https://fimgs.net/mdimg/perfume/375x500.1142.jpg)
Ankieta: Moja ocena Montale - Black Aoud EDP (2006) (nie oceniaj zapachu, jeśli go nie znasz!): Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
1 - Bardzo słaby (DNO) | 1 | 1.43% | |
2 - Słaby | 7 | 10.00% | |
3 - Przeciętny | 8 | 11.43% | |
4 - Dobry | 16 | 22.86% | |
5 - Bardzo dobry | 21 | 30.00% | |
6 - Genialny | 17 | 24.29% | |
Razem | 70 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Piątek, 2 wrzesień 2011, 12:42
Dziś pierwszy raz użyty globalnie,
początek wydaje się być babciny, zobaczymy co się wydarzy ... ![]() ![]()
Piątek, 2 wrzesień 2011, 12:43
Babciny? To chyba musiałaby być babcia z horroru. Mam już drugą próbkę Black Oud, i chętnie czasem sobie aplikuję ten zapach. Ta róża z Black Oud jest fajnie przegięta, i generalnie uważam, że to udany zapach, ale bez rewelacji.
Piątek, 2 wrzesień 2011, 12:43
ta róża kojarzy mi sie z pefumami,
które miała moja mama, jakieś różane damskie perfumy, to było lata temu i dlatego określiłem je babcinymi bo i wtedy ta róża wydawała mi się jakaś mroczna/dla starszej Pani... ogólny odbiór Black Oud jest ok, powiedziałbym, że bardziej nie dla mnie, moją uwagę skradła róża z Liryc'a jednak ![]()
Piątek, 2 wrzesień 2011, 12:44
Kwiatku, róża z Lyric Man jest niezła, mnie natomiast naprawdę rozwaliło jej ujęcie w Lumiere Noire Pour Homme - Maison Francis Kurkdijan ( był taki temat w " Perfumach męskich " ).
Piątek, 2 wrzesień 2011, 12:44
skoro mam swoją flaszencje, bo Black Aoud
pozwolił mi w pewnym momencie dojrzeć do niego, skropiłem sie 3ma chmurkami wczoraj gdy wychodziłem na piwko z moim dobrym kolegą, gdy tylko podszedłem do Niego powiedział, że rewelacyjnie pachnę, boję się tych perfum z racji ich monstrualnej projekcji i trwałości, jednak nosi się je rewelacyjnie, nie duszą, nie ogarniają i nie dominują jak m7, po prostu ta róża jest potężna dla osób wokół nosiciela Black Aoud... chyba nie musze dodawać, że pachnę nadal bez ponownych aplikacji?
Piątek, 2 wrzesień 2011, 12:45
Potężne są strasznie. Ja zdecydowanie lepie czuję się z m7. Black Oudh ma zabójczą projekcję, prysznic i sauna im nie straszna
![]()
Środa, 12 październik 2011, 10:52
Pierwszy test i... wiem co Kwiatek miał na myśli pisząc "babcina róża". W Black Aoud na pierwszy plan wysuwa się gęsta, ciemna, jakby sfermentowana róża, jak ze starych kosmetyków. Mam przy niej uczucie deja vu, gdzieś już spotkałem się z takim typem róży, ale nie mogę sobie jeszcze przypomnieć w jakich to było perfumach. Z czasem róża nieco ustępuje na rzecz agaru.
Na razie jeszcze powstrzymam się od oceny. Niesamowita trwałość i moc projekcji, ale to chyba domena wszystkich perfum Montale? Większość perfum Montale to unisex, Black Aoud to perfumy czysto męskie, aczkolwiek moim zdaniem w równym stopniu nadają się i dla mężczyzn i dla kobiet. Podsumowując: "męska" róża + mnóstwo drzewa agarowego
Środa, 12 październik 2011, 13:15
Dark Aoud nie jest na mnie tak trwały i silnie projektujący,
a szkoda, chyba, że ewentualnie pieprz, który imo jest w DA znieczula mój biedny nos...
Poniedziałek, 31 październik 2011, 12:22
Ponowny test globalny i... róża w formie gęstej, męskiej i zdecydowanie arabskiej, także jeśli ktoś szuka perfum z różą w motywie przewodnim, musi sięgnąć po Black Aoud. W moim odczuciu jest to zapach unisex, tzn. spokojnie mogą go nosić kobiety.
Największymi zaletami są gigantyczna projekcja (wyobraźcie sobie, ze każdy wchodzący do pomieszczenia już na wejściu z kilku metrów czuje te perfumy, także zalecam ostrożne dawkowanie jeśli ktoś nie chce być poddany linczowi), a także trwałość pow. kilkunastu godzin. Perfumy warte swojej ceny, aczkolwiek ich nie kupię, bo róża z agarem aż tak mnie nie kręcą, natomiast z przyjemnością sięgnę po kolejne zapachy od Montale, w końcu jest ich niemal 80.
Poniedziałek, 31 październik 2011, 13:39
dokładnie Maćku tak jak piszesz,
dwa strzały dosłownie i pomieszczenie jest Twoje i nikt nie pozostanie obojętny, może jeden strzał byłby wystarczający? iście arabskie pachnidło, cieszę się, że je mam...
Środa, 2 listopad 2011, 09:41
mi perfumy kojarzą się szczególnie z różą herbacianą, w ogródku u mnie obecną taką przedojrzałą, a sam zapach skłania się według mnie bardziej w stronę kobiecą...choć i tak bardzo mi się podoba, siostrze mojej bardzo sie spodobał, także chyba zakupię zapach na pół, ceny zresztą bardzo, bardzo przyzwoite na Q.
![]()
https://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/39
Środa, 11 styczeń 2012, 22:27
Dokładnie jak napisał lolek. Róża herbaciana. Agar w ilościach strawnych - nie przytłacza i nie zaćmiewa cięższej róży.
Ciekawostka - mam w domu herbatkę Dilmah Rose with French Vanilla - pachnie niemal identycznie jak ten Montale
Luksus dla mnie - piękna kobieta u boku, perfumy i dobre espresso
Opium dla mas - blog o męskich perfumach Fragrantica PL - mój profil
Środa, 11 styczeń 2012, 22:32
po 10h Black Aoud jest bardziej męski niż kobiecy...
początek i dłuugi środek to unisex jak najbardziej, choć wielbiciele Azzaro PH, Kouros'a i tym podobnym będą kręcic nosem...
Piątek, 13 styczeń 2012, 01:52
kwiatek napisał(a):początek wydaje sie byc babcinyja mam jakas indolencje zapachowa czy co?, u mnie od razu wszyscy domownicy "przeciez masz tyle ladnych zapachow, ten jak stara babcia" ja nie dostrzegam nic babcinego wrecz przeciwnie stezenie agaru na poczatku jest seksowne niczym pizmo w musc ravageur zapach na 6+/6 w moim prefumo-o-metrze raz pamietam ze zbulwersowalem sie jak kolezanka mowila ze pachnie jak cos co juz wachala ;D no jak ona mogla!
Top Niche: 1. Black Aoud 2. Musc Ravageur 3. L'air du Desert Marocain
Top Designer: 1. Terre d'Hermes 2. Guerlain L'Instant PH EDT 3. YSL M7
Piątek, 13 styczeń 2012, 11:08
teraz juz także nie odbieram BA babcinie,
pierwsze zetknięcie było takie ![]()
Piątek, 13 styczeń 2012, 11:24
kwiatek napisał(a):teraz juz także nie odbieram BA babcinie,No właśnie , co to jest z tym ,, babcinym " odbiorem? Na początku jest , później zanika. Nos się kalibruje czy co?
Pozostań w pokoju a ruchy miej roztropne , aby uderzając się w łokieć nie trafić w to miejsce które czyni prąd.
Mam ciało osiemnastolatki.( Trzymam je w tapczanie).
Piątek, 13 styczeń 2012, 11:32
Dla mnie pojęcia "babciności" w ogóle nie istnieje. To pewnie dlatego, że moja babcia na zabitej, północnomazowieckiej wsi, perfum raczej nie używała. Być może też mam coś z nosem, ale kompletnie nie czuję i nie rozumiem określeń w rodzaju "staroświecki", "dated" czy "dziadkowy" w odniesieniu do perfum. To chyba kwestia punktu odniesienia, na zasadzie - "w latach 60-tych byłem szczawiem i większośc perfum z tego okresu kojarzę jako "dziadkowe", bo używali ich starsi ludzie". Ja takiego punktu odniesienia nigdy nie miałem więc pewnie dla tego nie pojmuję o co może w tym chodzić...
Luksus dla mnie - piękna kobieta u boku, perfumy i dobre espresso
Opium dla mas - blog o męskich perfumach Fragrantica PL - mój profil
Piątek, 13 styczeń 2012, 13:42
domurst napisał(a):Dla mnie pojęcia "babciności" w ogóle nie istnieje. To pewnie dlatego, że moja babcia na zabitej, północnomazowieckiej wsi, perfum raczej nie używała. Być może też mam coś z nosem, ale kompletnie nie czuję i nie rozumiem określeń w rodzaju "staroświecki", "dated" czy "dziadkowy" w odniesieniu do perfum. To chyba kwestia punktu odniesienia, na zasadzie - "w latach 60-tych byłem szczawiem i większośc perfum z tego okresu kojarzę jako "dziadkowe", bo używali ich starsi ludzie". Ja takiego punktu odniesienia nigdy nie miałem więc pewnie dla tego nie pojmuję o co może w tym chodzić...Ty może nie ale już ludzie czujący te klasyki na Tobie już tak ![]() ale wiadomo, że co Nas to obchodzi jak inni odbierają nasze zapachy no nie?
Piątek, 13 styczeń 2012, 13:44
moze to takie wrazenie na kims
![]() ![]()
Top Niche: 1. Black Aoud 2. Musc Ravageur 3. L'air du Desert Marocain
Top Designer: 1. Terre d'Hermes 2. Guerlain L'Instant PH EDT 3. YSL M7
Piątek, 13 styczeń 2012, 14:06
nadmienie tylko, że ja za BA nigdy nie dostałem negatywnego komentarza,
a wręcz przeciwnie same pozytywy więc jest pięknie ![]() |
|