Piątek, 2 sierpień 2013, 12:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Niedziela, 20 grudzień 2020, 10:59 przez pblonski.)
![[Obrazek: 375x500.17221.jpg]](https://fimgs.net/mdimg/perfume/375x500.17221.jpg)
Zapraszam do lektury recenzji na stronie 42 magazynu i do dyskusji;
http://issuu.com/dayandnight/docs/sierpien2013
Ankieta: Moja ocena Loewe - Solo Platinum EDT (2012) (nie oceniaj zapachu, jeśli go nie znasz!): Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
1 - Bardzo słaby (DNO) | 0 | 0% | |
2 - Słaby | 2 | 3.51% | |
3 - Przeciętny | 1 | 1.75% | |
4 - Dobry | 10 | 17.54% | |
5 - Bardzo dobry | 33 | 57.89% | |
6 - Genialny | 11 | 19.30% | |
Razem | 57 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Piątek, 2 sierpień 2013, 12:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Niedziela, 20 grudzień 2020, 10:59 przez pblonski.)
![]() Zapraszam do lektury recenzji na stronie 42 magazynu i do dyskusji; http://issuu.com/dayandnight/docs/sierpien2013
Piątek, 2 sierpień 2013, 13:18
Brawa, chociażby za zgrabne wytłumaczenie zwrotu signature scent.
Całość czyta się z przyjemnością.
Piątek, 2 sierpień 2013, 13:27
aleksander napisał(a):Brawa, chociażby za zgrabne wytłumaczenie zwrotu signature scent. Aleks, mam świadomość, że zdecydowana większość użytkowników naszego Forum wie czym jest signature scent, ale nie zapominaj, że w D&N piszę dla znacznie większej ilości czytelników, którzy zapewne w przeważającej części perfumomaniakami nie są. A za krzepiącą opinię bardzo dziękuję.
Piątek, 2 sierpień 2013, 13:43
Cookie13 napisał(a):Aleks, mam świadomość, że zdecydowana większość użytkowników naszego Forum wie czym jest signature scent, ale nie zapominaj, że w D&N piszę dla znacznie większej ilości czytelników, którzy zapewne w przeważającej części perfumomaniakami nie są.Pisałem bez ironii czy sarkazmu. Spodobało mi się wytłumaczenie tego pojęcia.
Piątek, 2 sierpień 2013, 13:44
aleksander napisał(a):Cookie13 napisał(a):Aleks, mam świadomość, że zdecydowana większość użytkowników naszego Forum wie czym jest signature scent, ale nie zapominaj, że w D&N piszę dla znacznie większej ilości czytelników, którzy zapewne w przeważającej części perfumomaniakami nie są.Pisałem bez ironii czy sarkazmu. O.K. Rozumiem. A wracając do meritum - Solo Platinum już znasz ? A jeśli tak, to co powiesz o tej kompozycji ? Podzielasz mój (nieomal)entuzjazm ?
Piątek, 2 sierpień 2013, 13:55
Niefortunnie, nie znam.
Sobota, 3 sierpień 2013, 18:30
^ Myślę, że Solo Platinum należy już do grona tych pachnideł, które naprawdę warto poznać.
W skali forumowej oceniam Solo Platinum na mocne "5".
Niedziela, 4 sierpień 2013, 07:38
Pamiętam z testów, że podobał mi się, tego typu zapachy zwykle od razu podobają mi się od pierwszej chwili na skórze.
Przy najbliższej okazji trzeba będzie dalej testować. Ciastku, rewelacyjnie napisana recenzja, bije z niej erudycja, gratuluję pióra ![]()
Poniedziałek, 5 sierpień 2013, 10:44
Cookie13 napisał(a):^ Myślę, że Solo Platinum należy już do grona tych pachnideł, które naprawdę warto poznać. Solo Platinum nie znam , lecz pozostałe zapachy Loewe trzymają dobry poziom , mniemam , że tak samo jest w przypadku tego zapachu . Ogólnie marka Loewe jest mało u nas znana i mocno niedoceniana .
Masz czegoś dużo ? chcesz sie wymienić dekantem ? pisz !
http://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/1564/
Poniedziałek, 5 sierpień 2013, 12:45
kwiatek napisał(a):Pamiętam z testów, że podobał mi się, tego typu zapachy zwykle od razu podobają mi się od pierwszej chwili na skórze. Bardzo dziękuję za tak dobry response, kwiatku :oops: . Takie opinie motywują mnie do dalszej pracy i bez cienia hipokryzji przyznaję, że podnoszą moje morale ![]()
Poniedziałek, 5 sierpień 2013, 12:47
xentrix napisał(a):Cookie13 napisał(a):^ Myślę, że Solo Platinum należy już do grona tych pachnideł, które naprawdę warto poznać. Koniecznie trzeba to zmienić. Przynajmniej w naszym forumowym gronie.
Piątek, 9 sierpień 2013, 13:41
Póki co zdecydowanie najlepsza mainstreamowa premiera bieżącego roku. Co prawda zapachy sygnowane nazwą Bentleya charakteryzują się równie świetną jakością ogólną, ale oryginalnością kompozycji Solo Platinum przebija je zdecydowanie, bo nie ma tutaj tak oczywistych analogii jak Idole de Lubin ( zmiksowany z Gucci Pour Homme w wersji EDP ) w przypadku zapachów z logo Bentleya.
Piątek, 9 sierpień 2013, 21:33
najlepsza premiera 2013 to to
![]()
Sobota, 10 sierpień 2013, 13:13
Cookie13 napisał(a):Póki co zdecydowanie najlepsza mainstreamowa premiera bieżącego roku.Idę dalej. Dla mnie najlepsza mainstreamowa marka obecnie. Kompozycje ciekawe i niezawodne. Oby utrzymali poziom jak najdłużej.
Sobota, 10 sierpień 2013, 13:18
Jakoś kilka miesięcy temu testowałem na ręku będąc w jednej z sieci perfumeryjnych i pamiętam, że wywarł na mnie bardzo duże wrażenie. Zaintrygował mnie od pierwszego niucha. Muszę go sobie przypomnieć. Boję się, kurde.
![]()
Środa, 14 sierpień 2013, 14:33
kudzior napisał(a):najlepsza premiera 2013 to to Ogromniem jej ciekaw. W Polsce chyba póki co niedostępny.
Środa, 14 sierpień 2013, 14:34
zolt napisał(a):Jakoś kilka miesięcy temu testowałem na ręku będąc w jednej z sieci perfumeryjnych i pamiętam, że wywarł na mnie bardzo duże wrażenie. Zaintrygował mnie od pierwszego niucha. Muszę go sobie przypomnieć. Boję się, kurde. Obawiam się zolt, że to strach głęboko uzasadniony ![]() ![]()
Piątek, 16 sierpień 2013, 21:14
Podzielam wysoką ocenę tego zapachu .
Warto dodać , ze zapach posiada charakterystyczne DNA swych poprzedników SOLO LOEWE i SOLO LOEWE ABSOLUTO - już po pierwszym niuchu da sie wyczuc wyraźne podobieństwo . Poza tym zapach zdecydowanie dla dojrzałych męzczyzn - 30 + . Nie zgadzam sie natomiast zupełnie z określeniem tego zapachu jako uniwersalnego , miejskiego czy też kandydata na signature scent. To pachnidło mocne , mroczne , balsamiczne , dymne , charakterystyczne , słowem dalekie od wszelkiej maści oklepanych swieżaków . Dlatego przeciętny mainstreamowy klient perfumerii chcący mieć jeden czy dwa zapachy pasujące " na każdą okazję " po jego rozpyleniu ucieknie gdzie pieprz rośnie . To zapach który docenią perfumowi entuzjaści , kolekcjonerzy , itp.
Sobota, 17 sierpień 2013, 12:28
No i właśnie mógłby się nadać na signature scent dla perfumomaniaka,
co nas interesują postronni ludzie ? Co jest w grze niech zostanie w grze ![]()
Środa, 21 sierpień 2013, 14:01
kwiatek napisał(a):No i właśnie mógłby się nadać na signature scent dla perfumomaniaka, Gdyby się głębiej zastanowić, to pojęcie signature scent bardzo blisko związane jest właśnie z nikim innym, jak właśnie z perfufmomaniakami. Dla przeciętnego konsumenta zapach to zapach, i tyle. Bez analiz, bez porównań, bez niepotrzebnych problemów ![]() ![]() |
|