Sobota, 2 luty 2013, 20:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Sobota, 19 grudzień 2020, 10:44 przez pblonski.)
![[Obrazek: nd.803.jpg]](http://fimgs.net/images/perfume/nd.803.jpg)
nuta górna: ananas,lawenda,liść irysa,bergamotka
serce: kwiat pomarańczy,czarny irys,róża,geranium,egipski jaśmin
baza: drzewo sandałowe,fasolka tonka,ambra,paczula,piżmo,wanilia,mech dębowy,wetyweria
Miałem swego czasu miniaturkę tego zapachu i muszę przyznać,że niełatwy,choć przyjemny w noszeniu to zapach.Połączenie nut kwiatowych z wanilią,choć tutaj nieco inaczej to "brzmi" niż np.w innym kwiatowo-waniliowym Fleur du Male.Jeśli ktoś zna i lubi MONT BLANC Indyviduel po dodaniu tej "szminkowej" nuty z DIOR Homme,to ma przed sobą obraz Ferre for Men.
Na pewno warty poznania szczególnie,że trwałość jest na świetnym poziomie,a i projekcja niewiele gorsza.

,a dopiero później przeczytałem to porówanie tutaj) tak samo jak Scorrpion nasuneło mi się skojarzenie tych dwóch zapachów,choc Ferre jest troche mniej słodki, nie narzucający się tak bardzo jak Indyvi.. Dla mnie troszke bardziej rześki, delikatnie drzewny.. A uczucie przy pierwszym niuchu że skądś go znam jest bardzo mocne i piwko dla tego kto przypomi sobie skąd zna ten zapach.. Projekcja spokojne 6h..
Mam miniaturke z e-glamour ale bez spraya, spodziewałem się własnie, że spokojnie go wypsikam na siebie, a tutaj niczym after shave