Piątek, 30 listopad 2012, 21:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wtorek, 7 listopad 2023, 00:05 przez Caruso. Edytowano łącznie: 1)
Skład:
Głowa- mandarynka, goździk, kmin.
Serce- kminek, mango, heliotrop, ylang-ylang, lukrecja, gardenia.
Baza- ambra, paczula, wanilia.
Twórca zapachu to bardzo utalentowany perfumiarz Dominique Ropion.
L'Elephant wydany został w 1996 roku i określany jest jako orientalno - przyprawowy.
Zdziwiło mnie, że tego zapachu nie było w katalogu.
Ostatnio, będąc w perfumerii prysnąłem sobie tę wodę na bloter. Zbyt wiele nie mogę o nim napisać, bo to było tylko w celu zaspokojenia ciekawości. Otwarcia nie pamiętam, ale serce pachniało przyjemnie, jak jakieś ciepłe ciasto z cynamonem. Nie wiem, czy to dobry trop, ale skojarzył mi się z damskim Opium. Niech znające/znający ten zapach to zweryfikują i napiszą o nim coś więcej. Ja z chęcią przyjrzę mu się bliżej.
Głowa- mandarynka, goździk, kmin.
Serce- kminek, mango, heliotrop, ylang-ylang, lukrecja, gardenia.
Baza- ambra, paczula, wanilia.
Twórca zapachu to bardzo utalentowany perfumiarz Dominique Ropion.
L'Elephant wydany został w 1996 roku i określany jest jako orientalno - przyprawowy.
Zdziwiło mnie, że tego zapachu nie było w katalogu.
Ostatnio, będąc w perfumerii prysnąłem sobie tę wodę na bloter. Zbyt wiele nie mogę o nim napisać, bo to było tylko w celu zaspokojenia ciekawości. Otwarcia nie pamiętam, ale serce pachniało przyjemnie, jak jakieś ciepłe ciasto z cynamonem. Nie wiem, czy to dobry trop, ale skojarzył mi się z damskim Opium. Niech znające/znający ten zapach to zweryfikują i napiszą o nim coś więcej. Ja z chęcią przyjrzę mu się bliżej.