Niedziela, 17 wrzesień 2023, 19:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Niedziela, 17 wrzesień 2023, 19:39 przez rabarbary. Edytowano łącznie: 2)
Good Girl Légère marki Carolina Herrera to orientalno - kwiatowe perfumy dla kobiet. Good Girl Légère został wydany w 2018 roku. Twórcą kompozycji zapachowej jest Louise Turner. Nutami głowy są Ylang-ylang, Mandarynka, Bergamotka i Cytryna; nutami serca są Tuberoza, Jaśmin, Kwiat pomarańczy i Róża bułgarska; nutami bazy są Kajmak, Pralina, Fasolka tonka, Cynamon, Drzewo kaszmirowe, Drzewo sandałowe, Piżmo, Bursztyn, Paczula i Cedr.
![[Obrazek: 375x500.48103.jpg]](https://fraguru.com/mdimg/perfume/375x500.48103.jpg)
Do tych szpilek nigdy nie podchodziłam, bo flakony mnie raziły w oczy. Ale przy okazji zakupów od koleżanki wzięłam resztkę we flakonie, zachęcona jej rekomendacją i się zachwyciłam. Oczywiście zawartością, nie flakonem.
Zmysłowe, seksowne, dość intensywne.
Słodkie, ale w zupełnie inny sposób niż wszystkie te modne nowości ulepno-waniliowe z czymś tam dla ozdoby.
Słodycz umiarkowana, pralinkowa, skontrastowana kwaśnymi cytrusami i paczulą.
Do tego kremowe i upojne; ylang-ylang, jaśmin i tuberoza, za to róża taka jeszcze niezbyt dojrzała, właściwie czuć też zieleń liści.
Cedr i cynamon fajnie ożywiają zapach.
Te wszystkie nuty w teorii wyglądają ciężko, ale w praktyce zapach jest przestrzenny, figlarny.
Naprawdę piękny.
![[Obrazek: 375x500.48103.jpg]](https://fraguru.com/mdimg/perfume/375x500.48103.jpg)
Do tych szpilek nigdy nie podchodziłam, bo flakony mnie raziły w oczy. Ale przy okazji zakupów od koleżanki wzięłam resztkę we flakonie, zachęcona jej rekomendacją i się zachwyciłam. Oczywiście zawartością, nie flakonem.
Zmysłowe, seksowne, dość intensywne.
Słodkie, ale w zupełnie inny sposób niż wszystkie te modne nowości ulepno-waniliowe z czymś tam dla ozdoby.
Słodycz umiarkowana, pralinkowa, skontrastowana kwaśnymi cytrusami i paczulą.
Do tego kremowe i upojne; ylang-ylang, jaśmin i tuberoza, za to róża taka jeszcze niezbyt dojrzała, właściwie czuć też zieleń liści.
Cedr i cynamon fajnie ożywiają zapach.
Te wszystkie nuty w teorii wyglądają ciężko, ale w praktyce zapach jest przestrzenny, figlarny.
Naprawdę piękny.