Środa, 30 grudzień 2020, 15:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Środa, 13 styczeń 2021, 15:02 przez supermariobros.)
Cytat:Woda perfumowana ‘Encens Suave’ Matiere Premiere to orientalno-przyprawowy zapach dla kobiet i mężczyzn. Jego twórcą jest wybitny specjalista w dziedzinie perfum, Aurélien Guichard. Nutę głowy stanowi kawa, nutami serca są kadzidło, madagaskarska wanilia oraz drzewo sandałowe, nutami bazy są labdanum i benzoes.
![[Obrazek: 2020-08-12-24-1024x734.jpg]](https://i.ibb.co/6vWSv1d/2020-08-12-24-1024x734.jpg)
Lekko słodkie, gładkie i przyjemne waniliowe kadzidło z kawą. Otwarcie i pierwsza godzina jest całkiem miła aczkolwiek nie ma w nim nic nadzwyczajnego. Jest sporo mdłej wanilii z kawą i odrobiną bardzo fajnego, nieinwazyjnego kadzidła. Prawdziwe czary dokonują się po kilku godzinach i w bazie, kiedy do głosu dochodzi kadzidło z labdanum. Zapach nabiera charakteru, kiedy mdła wanilia się kończy a zapach zdecydowanie nabiera ciemniejszej barwy. Myślę, że to bardzo dobry zapach dla kogoś, kto chciałby się zaprzyjaźnić z kadzidłem a poznane do tej pory kompozycje utrudniały skutecznie pokochanie tego składnika. Mały dekant osuszę z wielką przyjemnością i jak tylko mój entuzjazm nie osłabnie to może nawet zastanowię się nad jego rozbiórką