Czwartek, 17 październik 2019, 08:56
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Poniedziałek, 1 lipiec 2024, 22:36 przez Caruso. Edytowano łącznie: 1)
![[Obrazek: 375x500.41053.jpg]](https://fimgs.net/mdimg/perfume/375x500.41053.jpg)
Cytat:Au Coeur du Desert to nowa odsłona L’air du désert marocain, tym razem w ekskluzywnej postaci extrait de parfum. Gęsty, bogaty ekstrakt podkreśla wyrafinowaną elegancję i naturalne piękno ciepłych, drzewnych i ambrowych nut. Jeśli porównać go do dzieła sztuki, byłby to posąg z ogrzanego słońcem drewna, powleczony lśniącą, sezonowaną paczuli, pokryty patyną ambry i ożywiony balsamicznym blaskiem.
Fragrance Notes:
Woody notes, Patchouli, Ambergris, Balsamic notes.
Co tu dużo mówić, zapach tak samo genialny co 02 L'Air du Desert Marocain i sam nie wiem który jest lepszy z tego duetu.
ExDP jest ostrzejszy w otwarciu, intensywniejszy, wręcz duszący przy obfitszej aplikacji ale co się dzieje później to poezja!!
Wydaje mi się, że jest bardziej zmienny w czasie niż L'Air, jest kremowy, wręcz maślany, przypomniał mi w pewnym momencie zapach pysznego, ciepłego ciasta. Na początku mocno dymny, kadzidlany, później się wygładza, poprzez drzewność aż do ciepłej balsamiczności i kremowości.
CUDO!