Sobota, 29 wrzesień 2018, 15:37
![[Obrazek: 3252d2987964454.jpg]](http://thumbs2.imagebam.com/45/ba/f6/3252d2987964454.jpg)
Peau de Bete marki Les Liquides Imaginaires to orientalno - drzewne perfumy dla kobiet i mężczyzn. Są to nowe perfumy, Peau de Bete został wydany w 2016 roku. Nutami głowy są kmin, szafran, rumianek, czarny pieprz i pietruszka; nutami serca są cedr atlaski, drzewo gwajakowe, jałowiec, cedr teksański, cypriol, styraks, ambrarome, trawa, amyris, liść paczuli i paczula; nutami bazy są kastoreum i cywet.
Całkiem ciekawa skóra. Na pewno najlepszy dla mnie zapach marki. Najbardziej przypomina mi motyw "russian leather", ale zwierzęcości to ja tu nie czuję. Skóra jest ładna, dość surowa, ale: po pierwsze (póki co) nie ma efektu wow, a po drugie: gdzie ten zwierz?
Niestety podobne odczucia mam ze wszystkimi zapachami Les Liquides Imaginaries. Mimo to Peau de Bete jest IMO najlepszym z nich.
Złote myśli użytkownika nowy48:
"Jeszcze nie wachali a już oceniają ma pdst składu. . flakon nawiązuje nieco do tego co już dior wypuszcza."
"Gdyby tak przyrównać to acqua di Parma oud z tym ze pozbawiona tytułowego składnika."
"Jeszcze nie wachali a już oceniają ma pdst składu. . flakon nawiązuje nieco do tego co już dior wypuszcza."
"Gdyby tak przyrównać to acqua di Parma oud z tym ze pozbawiona tytułowego składnika."