Wtorek, 11 wrzesień 2018, 18:01
Za fragranticą
"Aromatyczno-zielone perfumy dla kobiet i mężczyzn, wydane w 2015
Głowa: liść figi, różowy pieprz, mandarynka
Serce: szałwia, irys
Baza: paczula, piżmo"
![[Obrazek: 375x500.30259.jpg]](https://fimgs.net/images/perfume/375x500.30259.jpg)
Zapach chyba dość popularny, dostępny na straganach kilku osób, a coś bez swojego tematu
Otwarcie średnio słodka figa, zielenina (liście, szałwia ale też jakieś inna zioła, może tymianek) i lekkie cytrusy, po chwili dochodzi pieprz i drewno, z czasem cytrusy zanikają i zapach robi się zielono-figowo-drzewny. Figa tylko trochę wysładza ten zapach, całość jest raczej dość wytrawna.
Jeden z zapachów który przy aplikacji na nadgarstek pachnie u mnie inaczej niż przy globalnej, z nadgarstka dominuje zielenina i drewno, za tym dopiero figa, przy globalu figa jest głównie wyczuwalna, zielenina i drewno są za nią.
Projekcja raczej nienarzucająca się przez jakieś 2h, trwałość słaba koło 4h (a dzisiaj to już rekord był, bo koło 3h
)
W przeciwieństwie do innych zapachów Ferrari które testowałem Noble Fig pachnie dość naturalnie. Dobry na taką pogodę jak dzisiaj, czyli dość ciepłą jesień, testowałem też w upały, ale wtedy nuty drzewne wychodzą dość mocno i całość się robi ciężka.
Kompozycja mi się podoba, cena dobra, parametry trochę marne ale póki co -5.
edit:
W zimniejszej aurze (takiej jesiennej) trwałość u mnie sporo rośnie, do nawet 7-8h ale projekcję to ma wtedy już bardzo dyskretną.
"Aromatyczno-zielone perfumy dla kobiet i mężczyzn, wydane w 2015
Głowa: liść figi, różowy pieprz, mandarynka
Serce: szałwia, irys
Baza: paczula, piżmo"
![[Obrazek: 375x500.30259.jpg]](https://fimgs.net/images/perfume/375x500.30259.jpg)
Zapach chyba dość popularny, dostępny na straganach kilku osób, a coś bez swojego tematu
Otwarcie średnio słodka figa, zielenina (liście, szałwia ale też jakieś inna zioła, może tymianek) i lekkie cytrusy, po chwili dochodzi pieprz i drewno, z czasem cytrusy zanikają i zapach robi się zielono-figowo-drzewny. Figa tylko trochę wysładza ten zapach, całość jest raczej dość wytrawna.
Jeden z zapachów który przy aplikacji na nadgarstek pachnie u mnie inaczej niż przy globalnej, z nadgarstka dominuje zielenina i drewno, za tym dopiero figa, przy globalu figa jest głównie wyczuwalna, zielenina i drewno są za nią.
Projekcja raczej nienarzucająca się przez jakieś 2h, trwałość słaba koło 4h (a dzisiaj to już rekord był, bo koło 3h
)W przeciwieństwie do innych zapachów Ferrari które testowałem Noble Fig pachnie dość naturalnie. Dobry na taką pogodę jak dzisiaj, czyli dość ciepłą jesień, testowałem też w upały, ale wtedy nuty drzewne wychodzą dość mocno i całość się robi ciężka.
Kompozycja mi się podoba, cena dobra, parametry trochę marne ale póki co -5.
edit:
W zimniejszej aurze (takiej jesiennej) trwałość u mnie sporo rośnie, do nawet 7-8h ale projekcję to ma wtedy już bardzo dyskretną.