Wtorek, 23 sierpień 2011, 12:53
Zachęcony requiem Piratha dla Gucci PH podzielę się swoją obserwacją z kończącego się tygodnia. Dotyczy ona strony www Donny Karan,a konkretnie jej kultowego i lubianego bardzo przez mężczyzn zapachu Black Cashmere. Nie dalej jak w środę coś mnie tknęło i poszukałem strony www DKNY. Znalazłem na niej dział "Fragrances", a w nim całą kolekcję zapachów DK na świetnej jakości zdjęciach. Tak mi się owe foty spodobały, że postanowiłem ściągnąc sobie jedną - przedstawiająca Black Cashmere w nowym flakonie (wspólnym dla kilku innych zapachów Karan) i umieściłem ją na tapecie mojego kompa. Następnego dnia wszedłem ponownie na tę stronę celem pokopiowania zdjęć pozostałych perfum. Jakież było moje zdziwienie, gdy nie znalazłem już wśród nich Black Cashmere!!! Dosłownie przecierałem oczy ze zdumienia! Dodam, że dzień wcześniej przy zdjęciu BC widniał napis "Out of stock". Rodzi się pytanie, czy własnie w tych dniach wycofano go z oficjalnej oferty DK??? Ten zapach już raz był reaktywowany, taką popularnością się cieszył. Czyżby uśmiercali go ponownie?? Nic z tego nie rozumiem.