Czwartek, 22 grudzień 2011, 19:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Środa, 16 grudzień 2020, 13:33 przez Cookie13.)
![[Obrazek: 375x500.10253.jpg]](https://fimgs.net/mdimg/perfume/375x500.10253.jpg)
Zapraszam do lektury recenzji na stronie 30 magazynu, i do polemiki;
https://issuu.com/dayandnight/docs/grudzien2011_1
Ankieta: Moja ocena Loewe - Loewe 7 EDT (2010) (nie oceniaj zapachu, jeśli go nie znasz!): Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
1 - Bardzo słaby (DNO) | 0 | 0% | |
2 - Słaby | 3 | 1.97% | |
3 - Przeciętny | 9 | 5.92% | |
4 - Dobry | 22 | 14.47% | |
5 - Bardzo dobry | 81 | 53.29% | |
6 - Genialny | 37 | 24.34% | |
Razem | 152 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Czwartek, 22 grudzień 2011, 19:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Środa, 16 grudzień 2020, 13:33 przez Cookie13.)
![]() Zapraszam do lektury recenzji na stronie 30 magazynu, i do polemiki; https://issuu.com/dayandnight/docs/grudzien2011_1
Czwartek, 22 grudzień 2011, 22:54
no właśnie, w składzie nie uwzględnione
ale ja je tam czuję a mianowicie goździki, w moim przypadku nie da się o nich nie wspomnieć, nic poza tym bym nie dodał Danielu, ciekawie napisane, rzeczowo, Sabb pisała również o nim ostatnio i wspomniała o makabrycznych obrazkach jakie ma widząc twarz reklamującą te perfumy, model jest matadorem w korridzie, dlatego ich nie kupi choć docenia, ja szczerze mówiąc chcę mieć jedną flaszkę tego specyfiku ![]()
Czwartek, 22 grudzień 2011, 23:02
Dziękuję kwiatku za miłe słowa, chociaż i z argumentami natury krytycznej chętnie się zmierzę; wszak jest to forum dyskusyjne. Wracając zaś do meritum, to także spostrzegłem, że nieoceniona Sabbath pochyliła się w dniu dzisiejszym nad Loewe 7. Wybranie takiej a nie innej twarzy do promocji zapachu, istotnie było decyzją wielce niefortunną, i splendoru producentowi raczej nie przyniesie. Mam w związku z tym potężną rozterkę, bo samo pachnidło - abstrahując od niegodnej kampanii reklamowej - jest jak najbardziej warte posiadania...
Czwartek, 22 grudzień 2011, 23:26
Ja szczerze mówiąc za mało miałem do czynienia z "7" poza jednym testem, żeby się więcej wypowiadać nt samego zapachu, natomiast recenzja jest bardzo rzeczowa i ciekawa. Poprowadziłeś ją kuki od innej strony i za to dodatkowy plus, bo nie jest sztampowa
![]()
Piątek, 23 grudzień 2011, 00:07
Staram się w miarę moich skromnych możliwości pisać konkretnie i rzeczowo, bo D&N nie jest przecież periodykiem adresowanym tylko do miłośników perfum, a do szerszego grona czytelników. Na Wasze - skądinąd świetne blogi - ludzie zaglądają już z premedytacją, w konkretnym celu, i są to osoby w mniejszym lub większym stopniu interesujące się perfumami. Ja natomiast próbuję trafić do większej ilości osób z nadzieją, że może obudzę w nich tę jakże fascynującą, perfumistyczną pasję. Dlatego mój styl jest dość zwięzły i lapidarny, na co niebagatelny wpływ, ma także także ograniczenie wierszówką.
Piątek, 23 grudzień 2011, 11:17
Nie chciałbym się wymądrzać, ale higroskopijny, to nie to samo co wilgotny czy wodnisty, a raczej pochłaniający wilgoć. Mała rzecz, a jednak psuje delikatnie przyjemność czytania. Lubię twoje recenzje, bo są właśnie lapidarne i bez przegadania mówią o istocie rzeczy.
Luksus dla mnie - piękna kobieta u boku, perfumy i dobre espresso
Opium dla mas - blog o męskich perfumach Fragrantica PL - mój profil
Piątek, 23 grudzień 2011, 11:40
Racja domurst, dzięki za uzupełnienie znaczenia słowa " higroskopijny ".
Piątek, 23 grudzień 2011, 15:16
Coraz bardziej go lubię i chyba nabędę jak ceny troszkę opadną
![]()
Wtorek, 27 grudzień 2011, 13:19
Trudno raczej liczyć na jakąś sensowną obniżkę cen w najbliższym czasie, lichu.
Wtorek, 27 grudzień 2011, 14:23
Proszę Pana Administratora o doklejenie ankiety.
Wtorek, 27 grudzień 2011, 15:25
Cookie13 napisał(a):Proszę Pana Administratora o doklejenie ankiety.mówisz i masz ![]() ja się wstrzymam, muszę dokonać ostatniego testu globalnego, wtedy Go ocenię choć mam już pewne zdanie ![]()
Środa, 28 grudzień 2011, 13:57
Moja ocena w powyższej ankiecie; "5".
Wtorek, 3 styczeń 2012, 10:35
Pomijając etyczny aspekt kampanii reklamowej Loewe 7 ( niesławny torreador ), sama kompozycja jest naprawdę dobra, i jak na mainstream o raczej niewielkim potencjale komercyjnym ( co oczywiście poczytuję jej za plus ). Mały zarzut z mojej strony dotyczy jedynie umiarkowanej projekcji i trwałości, która mogłaby być nieco lepsza - chociaż te ponad siedem godzin wstydu jej nie przynosi. Loewe 7 jawi mi się ponadto jako kuzyn serii kadzidlanej Comme des Garcons, z tym, że niestety jest bardziej syntetyczny ( zapewne użyto więcej tańszych składników pochodzenia laboratoryjnego ).
Środa, 4 styczeń 2012, 22:01
Dzisiejszy test nadgarstkowy, wyostrzył mój apetyt na Loewe 7. Na szczęście jednak, mam na najbliższy czas, inne zakupowe priorytety.
Środa, 4 styczeń 2012, 22:07
Cookie13 napisał(a):Dzisiejszy test nadgarstkowy, wyostrzył mój apetyt na Loewe 7. Na szczęście jednak, mam na najbliższy czas, inne zakupowe priorytety.Cookie, masz silną wolę :-) Ja też mam inne priorytety na ten rok, ale jak się trafi Loewe w dobre cenie...
Środa, 4 styczeń 2012, 22:14
Apage, Satanas ( ha,ha,ha ) !
Środa, 4 styczeń 2012, 22:17
Mi się nie spodobał, aczkolwiek jest na swój sposób oryginalny. Gdzieś taki zapach już czułem i coś mi przypomina, ale trudno mi skojarzyć co...
Wolę Solo, zaintrygował mnie. :-)
Środa, 4 styczeń 2012, 22:21
Zdecydowanie wolę "Siódemkę", aczkolwiek Solo oceniam bardzo pozytywnie.
Czwartek, 5 styczeń 2012, 16:48
Wczoraj był test nadgarstkowy, dzisiaj pierwszy raz globalnie.
Mam zagwostkę, o ile na ubraniu wyczuwam prócz kadzidła sporą porcję przypraw, coś słodkiego i musującego, świeżego; to na skórze jest tylko kadzidło. Od pierwszych minut trwa nieprzerwanie 7-8 godzin. Całkiem intensywnie. To jest dokładnie to samo kadzidło, które czuję w kościele. Nic więcej i nic mniej. Coś mnie pcha w stronę Loewe 7, choć zdaję sobie sprawę, że w takiej formie ten zapach jest u mnie na granicy noszalności. Jutro spróbuję wybadać reakcję otoczenia. ![]() Pozdrawiam.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fragrantica.com.pl/uzytkownicy/12/">http://www.fragrantica.com.pl/uzytkownicy/12/</a><!-- m -->
Czwartek, 5 styczeń 2012, 16:52
Reakcje otoczenia w niczym Ci nie pomogą; to Ty sam musisz " rozkminić " ten zapach dla siebie. Ale zapewne o tym wiesz...
|
|