No właśnie już nie pamietam. Od jakiegoś miesiąca przeglądam nowo pojawiające się recenzje wszystkich ostatnich flagowcow będących na rynku lub tych, które lada moment maja się pojawić. Także w temacie, trochę jestem ogarnięty, niz to wpadł mi ostatnio jakiś test/recenzja i już wiem wszystko. Na każdy telefon kilka/kilkanaście recenzji przeczytałem żeby wyciągnąć jakaś średnią

i wiem ze Oneplus 5T odpadł w mojej selekcji (co nie znaczy ze to zły telefon bo może komuś pasować) tylko już nie pamietam dlaczego. Ja swój ideał opisałem trochę wyżej ale takiego nie ma.
Na razie LG v30 zostaje na tapecie, mimo ze ideałem nie jest. Mimo ze f= 1,6 i jest najjaśniejszy to teoretycznie powinien robić najlepsze zdjęcie jak jest malo światła ale odstaje od S8 i rodziny, od ip8 i X od Pixel 2 nie wspominając. Najlepsza ma sekcje audio ale Oled LG odstaje od Samsungowego. No jak to wiele razy u LG bywało były problemy z doopy, które LG olewało bo nie chciało albo nie potrafiło sobie z nimi poradzić jak słynne bootloop’y, itp.
Nie ma ideału, wybór to kwestia kompromisów. Jakby był ideał, który w 100% spełnia moje wymagania, położyłbym na stół 5k pln poważnie. A tak to jest kwestia kompromisów i ile jest za nie zapłacić.